Warme handen

Laatste reactie 13/04/2017 17:29 door Bea
· Markeren als ongelezen
Bea Lohn - te Paste, 3 jaar geleden geplaatst
Hallo, ik heb een vraagje. Ik heb schijnbaar ontzettend warme handen. Voor het decoreren van een kleine taart, moet ik toch de spuitzak minimaal 3x in de vriezer leggen zodat het weer hard genoeg word. Doe ik dat niet dan loopt de EC of BC er gewoon uit. Heeft er iemand ervaring mee en hoe is dat opgelost. Elke keer moeten onderbreken tijdens het decoreren is ook niet wat. Op de foto het betreffende taartje van 19 cm.
Tam Dubbeling 3 jaar geleden geplaatst
Wat bij mij vaak helpt me warme handen ( ook zo handig met fondant uitrollen...not) is ze goed ijskoud laten worden onder de koude kraan voor ik aan de slag ga. Andere tip kan ik je niet geven.
Bea Lohn te Paste 3 jaar geleden geplaatst
Dankje. Is inderdaad een mogelijkheid. Klopt. Ook met fondant of gumpaste, altijd een plakkerige massa
Diana Griep 3 jaar geleden geplaatst
Ik heb ook hele warme handen. Slagroom, EC, botercreme opspuiten smelten ook net zoals fondant en marsepein kneden gaat meteen plakken. Ik was mijn handen met koud water en trek handschoenen (wel zonder poeder erin) aan. Dat gaat al stukken beter. Vooral met het fondant en marsepein. Opspuiten moet ik tussendoor de spuitzak even in de koelkast leggen. De handschoenen heb ik wel een maatje kleiner zodat ze strak zitten en zodat je geen vouwen in je fondant/marsepein krijgt ;-)
Bea Lohn - te Paste, 3 jaar geleden geplaatst
Handschoenen, daar had ik nog niet aan gedacht :) thanks
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 April 2017 om 16:58
Aantal lezers 51
Aantal reacties 5